Булпек

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

Стартира Национална кампания „Храната – път към здравето“

Информацията ни залива отвсякъде и е много трудно да се ориентираме при избора на хранителни продукти, които се вписват в здравословния начин на живот. В същото време зачестяват болести като затлъстяване, хипертония, ранен диабет. Затова Институтът за стратегии и анализи заедно с браншови организации от хранителната

индустрия започват мащабна информационна кампания „Храната – път към здравето“, която чрез възпитание и образование ще налага принципите на здравословното хранене у нас.


Стартът ще бъде даден днес, 12 ноември от 14 часа в зала „Витоша“ на Интер Експо Център по време на конференцията „Знанието е първата крачка към здравословното хранене“.


Съмишленици на мащабната кампания са Съюзът на хранителната промишленост, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, Асоциацията на месопреработвателите в България, Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци, Сдружението за модерна търговия.


Целта на кампанията е да се даде максимално широка, достъпна и изцяло достоверна информация за полезните за здравето храни, и за правилния начин на хранене.


Лица на кампанията са четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, артистите Луиза Григорова и Ненчо Балабанов, Мерлин Арнаудова, балканска шампионка по бодифитнес, певецът Криско.


В дискусията ще се включат Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, проф. д-р Божидар Попов, председател на Българско дружество по хранене и диетика, проф. д-р Светослав Ханджиев, председател на Българска асоциация за изследване на затлъстяването,
Антоанета Божинова, изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, Йордан Матеев, изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия, Ели Герганова, председател на борда на Националния съвет за саморегулация, Жана Величкова, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите в България, д-р Силвия Паскалева, Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката.


Зад каузата на Националната кампания „Храната – път към здравето“ на 12 ноември ще застанат още Мая Манолова, омбудсман на Република България, Красен Кралев, министър на младежка и спорта, проф. Тодор Танев, министър на образованието, Цветан Димитров – заместник министър на земеделието и храните, д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните.


Наши медийни партньори са: Българско национално радио, Българска национална телевизия, Канал 3, Агенция Фокус, Агенция БГНЕС, Вестник „Стандарт“, Българска телеграфна агенция .Документи Булпек

pismoБлагодарствено писмо
Изтеглете от ТУК
pismoПоздравителен адрес Булпек .
Изтеглете от ТУК

bgРЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2019 година.
Изтегли от ТУК

Писмото

pismoПисмо до Г-н Бойко Борисов и Д-р Петър Москов.
Изтеглете от ТУК

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

25 години Булпек

Галерия Булпек 2018

Puratos

Lesaffre

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512