Актуално

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

АКТУАЛНИ НОВИНИ


Изводът от проверките на БАБХ е, че българският хляб е безопасен и качествен

Българският хляб е безопасен и качествен е изводът от проверките на БАБХ. Това съобщи за дневния блок на Радио „Фокус“ Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите. Тя уточни, че общият брой направени проверки са 1084, а предприятията, регистрирани като преработватели на зърнени култури, са 1 684.
„Много е важно да подчертаем извода, който прави Агенция по храните, че българският хляб се произвежда изцяло от българска суровина. Няма ГМО присъствие, няма замърсители, няма консерванти, няма емулгатори, няма стабилизатори. Подобрителите, които се ползват са различни видове брашна, които служат за дообогатяване на основното брашно ”, обясни Мариана Кукушева. „Почти ежедневие е неправителствените организации да определят хляба и тестените изделия като неполезни за човешкото здраве и храненето при децата“, коментира експертът, като уточни, че зад хората от тези НПО-та стоят сериозни икономически интереси извън България.
Тя коментира, че все още съществуват много търговски обекти, които не са регистрирани по Закона за храните и функционират в сивия сектор. Експертът подчерта нуждата от превръщането на тези проверки в постоянен мониторинг, като апелира за съдействие в упражняването на контрол от страна на медии, родители, и местна власт. Мариана Кукушева призова потребителите да не купуват хляб и хлебни изделия от нерегламентирани търговски обекти и да търсят информация за производителите.

Източник: focus-news.net

Държавна стипендия, ако учиш за хлебар

Мариана Кукушева е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България. Преди професионалния празник на хлебарите, който се отбелязва на Спасовден, г-жа Кукушева сподели пред "Стандарт" какви са настроенията, проблемите и очакванията на бранша.

- Госпожо Кукушева, българинът винаги е казвал, че от хляба по-голям няма. На 17 май е Спасовден, на който хлебарите честват своя професионален празник. Как ще го отбележите?
- Спасовден е един от големите църковни празници. Хлябът е онази храна, която е обединител на човечеството. Хлябът е еднакво свят и за християни, и за мюсюлмани, и за евреи, и за индуисти. Хлябът е храната, към която трябва да посягаме с чисти ръце и с още по-чисти помисли.

Прочети още: Държавна стипендия, ако учиш за хлебарПроекти

Bojko Satchanski i Mariana Kukusheva Споразумение за прилагане на добри търговски практики Прочети повече...
"Пазарът на бързооборотни стоки в търсене на..." Прочети повече...

bgРЕГИСТЪР
на фирмите, произвеждащи хляб и брашно по УС „България“ за периода 20.04.2018 г. – 20.04.2019 г.
Изтегли от ТУК

Издания

mail.pcexpert.bg

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

Галерия Дискусионен клуб

Откриха изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ

Откриването направиха зам.-министърът на земеделието Лозана Василева и омбудсманът Мая Манолова

IMG 1267

Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева, омбудсманът на Република България Мая Манолова, Ивайло Иванов – управител на Интер Експо Център...

Прочети повече

БУЛПЕК 2017 г. - Обзор : ТУК

Puratos

Lesaffre

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512