Актуално

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

Потреблението на български храни и напитки е начин да подпомогнем икономиката

Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Bloomberg tv, в Бизнес старт, 24.03.2020

 

 Ако потребяваме повече български храни и напитки, това е начин да подпомогнем българската икономика. Това заяви Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) и координатор на щаба "Храни и напитки", който се сформира заради коронавируса, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Всички български граждани и институции дължим изключителен респект на хората, които работят в хранителната индустрия и работят ежечасно. Благодарение на денонощното производство на храни и напитки по рафтовете в магазините не липсва нещо“.

Мариана Кукушева изрази надежда, че представителите на сектора „храни и напитки“ ще бъдат допуснати приоритетно да се заредят с дезинфектанти и предпазни средства.

„Място за паника няма, но искаме осигуряване на зелени коридори при изпълнение на строги изисквания за пропускане на превозните средства. Правим всичко възможно и сега да няма изчерпване на нито един артикул в търговската мрежа“.

По думите на госта няма опасност от дефицит на храни в магазините.

„На 90% в сектора сме против въвеждане на каквато и да е регулация по отношение на търговско договаряне и слагане на таван на надценките. Това само би довело до черна борса, изкривяване на пазара и до невероятен стрес“, обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По отношение на промоциите в магазините гостът коментира, че при нормализирани продажби не мисли, че те ще отпаднат.

 

Целия разговор очаквайте във видео.Проекти

Bojko Satchanski i Mariana Kukusheva Споразумение за прилагане на добри търговски практики Прочети повече...
"Пазарът на бързооборотни стоки в търсене на..." Прочети повече...

bgРЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2021 година.
Изтегли от ТУК

Издания

mail.pcexpert.bg

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

АГРА 2019

Галерия Булпек 2019

Галерия Булпек 2020

Puratos

Lesaffre

https://otzruncetodo.bg