Традиционният български козунак има златисто кафява коричка, аромат на лимон и ванилия, и има силно поръсване върху коричката със захар, която се карамелизира и прави вкуса му още по-неповторим. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. „Традиционният български козунак е свързан с пълнежа от мармалад, орехови ядки, много стафиди, локум. Той има голям обем и леко тегло.
Цените на козунаците няма да бъдат по-различни от миналогодишните и са в широк ценови спектър. Като започнем от около 2 лв., та стигнем до 10 лв. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. „Качеството и количеството на продукцията определят ценовото равнище, както и състава на продукта. Много е важно за потребителите да знаят, че съставът на продукта не е просто един изписан текст, а показва точното съдържание на изделието или на храната”, посочи тя и подчерта, че регламент 1169 задължава производителите да дават пълна информация за съдържанието на храните, в случая и на козунаците.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК