"Българските храни са произведени по всички изисквания за качество, по най-високите стандарти, с традиционните вкусови качества", обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на пресконференция на тема „Великден с български яйца и козунаци“ от кампанията „Купувам българско”, цитирана от „Фокус”.
"Аз съм поддръжник на кампанията и като потребител. Всякаква идея в посока развитие на кампанията, да достигне до повече потребители, да ги мотивираме, ще подкрепим с инструменти, които имаме като държава", поясни министър Танева.
Прочети още: Десислава Танева: Българските храни са произведени по най-високите стандарти
Традиционният български козунак има златисто кафява коричка, аромат на лимон и ванилия, и има силно поръсване върху коричката със захар, която се карамелизира и прави вкуса му още по-неповторим. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. „Традиционният български козунак е свързан с пълнежа от мармалад, орехови ядки, много стафиди, локум. Той има голям обем и леко тегло.
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2025 година.
Изтегли от ТУК