Наскоро се появи предложение за въвеждането на данък върху вредните храни. Какво представлява този данък, кои са въпросните вредни храни, изпробван ли е и в други държави - ще разберем от госта ни Мариана Кукушева.
Тя е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и зам.-председател на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия.
Чуйте повече:ТУК
Дебат по темата за въвеждането на “данък вредни храни” събра в студиото на “Денят започва“ председателя на Управителния съвет на Националният браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите Марияна Кукушева и проф. Стефка Петрова – национален консултант по хранене и диететика.
Шансовете да не се въведе такъв данък са 99 на сто, “но ще останат лошите последствия от тази недобре обмислена идея”, прогнозира Кукушева.
Тя отбеляза, че преди въвеждането на каквато и да е законодателна промяна трябва да се вземат предвид икономическите условия в държавата и Европа. Говорим за налагане на бандерол върху храни, които са ежедневно на българската трапеза, за “връщане на братчетата на Гаврош във фокуса на обществено съществуване”, заяви още тя.
Прочети още: Дебат по темата за въвеждането на “данък вредни храни”
РЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК