Актуално

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

ПОКАНА за ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ

П О К А Н А

за  ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ за придобиване на Професионална квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”

 СПЕЦИАЛНОСТ  
“Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”
(трета квалификационна степен)
/ от 14.03 -  18.03.2016 год./

 

За да се подпомогнат производителите да изпълнят изискванията на Закона за храните и
поради големия интерес от страна на фирмите в този бранш,  Съюзът по хранителна промишленост към организира отново това  обучение съвместно с Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите   - гр. София.
Според Закона за храните, чл 23. (2) (Нова - ДВ, бр. 102 от 2003 г., в сила от 1.01.2005 г.) във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.
СХП има издадена Лицензия от НАППО за провеждане на обучение по посочените специалности. Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият Свидетелство за завършено професионално обучение. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца, СХП  Ви предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс. Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия за валидиране на неговите знания.
-    Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.
-    Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.
-    Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността
-    Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.
Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.
Първият модул на обучението ще се проведе на  14, 15, 16, 17 и 18. 03 .2016 год. в Дом на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще  бъде съобщена и датата за втория  модул.
Присъствието на І -я  модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.
          Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.
Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 човека и по-малко от 5
 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!


            Курсът ще започне на 14.03.2016 год. Заниманията ще се провеждат в  
Дом на техниката, гр. София, ул.”Г.С.Раковски” 108, 5 етаж, зала № 503

Регистрацията на участниците е на 14.03.2016 год. от 9,00 до 10,30 часа в офис 408, 4 етаж , а откриването  на курса е от 10,30 ч. същия ден.

      Цената за един участник е 550 лева  и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .
По време на обучението курсистите могат да ползват  хотел “Славянска беседа”-
тел. 02/ 988-04-41;  по предварителна заявка.  Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон. В цената на курса не е включен хотелът.

Заявки за участие, с копие от платежно нареждане, се изпращат на адрес:

Съюз по хранителна промишленост                                   
София 1000, ул. Раковски 108, офис 408                              
Тел./факс: 02/ 987-47-44                                                             
GSM: 0888 /72 24 82 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.                     
Инж. Соня Бургуджиева                                                    
                                                                                              
                                                   
Сумите се превеждат по сметка:

Банкова сметка на Съюз по хранителна промишленост  :                      
„Юробанк България” , ФЦ  София Окръг                   
 BIC код: BPBIBGSF                                                                                   
IBAN:  BG 05BPBI 7942 1019 1562 01                        
                                                                                         


Копие от платежното нареждане и заявката с имената на участниците трябва да се изпратят
най-късно до 09. 03. 2016 г.
Таксите могат да се внесат и в деня на регистрацията, но само след предварителна уговорка.

Изтеглете оригиналния документ със заявка за участие: ТУК



Проекти

Bojko Satchanski i Mariana Kukusheva Споразумение за прилагане на добри търговски практики Прочети повече...
"Пазарът на бързооборотни стоки в търсене на..." Прочети повече...

bgРЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2024 година.
Изтегли от ТУК

Издания

mail.pcexpert.bg

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

АГРА 2019

Галерия Булпек 2021

Галерия Булпек 2020

Puratos

Lesaffre

https://otzruncetodo.bg