Актуално

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

АКТУАЛНИ НОВИНИ


Намаляването на ДДС-то върху хляба е възможно да се сведе до 5%

Намаляването на ДДС-то върху хляба е възможно да се сведе до 5%. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Според нея е необяснимо как държави като Румъния и Гърция, намиращи се в постоянен бюджетен дефицит, обмислят още по-голяма диференциация на данъка върху хляба. „В повечето европейски държави има няколко вида диференцирани ДСД такси, но най-ниска е ставката на хляба“, уточни Кукушева.

Тя каза още, че диференцираната ДДС ставка дава възможност за икономически растеж в подкрепа на държавната политика за развиване на икономиката и все по-високи доходи на работещите. „Идеята е не да има регулация в отношенията с търговските вериги. Въпросът е българският потребител, от една страна, да знае кой формира цената на хляба, а от друг страна, ние сме длъжни да защитим и работните места, както и бранша, който представляваме. Не трябва да анатемосваме хлебопроизводителите, че те са тези, които спекулират на пазара. Нека кажем една истина и да потърсим решение“, коментира Мариана Кукушева. Тя добави, че промяната на цените е дълъг процес, който не се случва едновременно с всеки бизнес оператор. „До този момент никога не е имало такъв сериозен тренд с растеж нагоре и за суровина, и за енергийни източници, и за газа и петрола“, поясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Източник: focus-news.netПроекти

Bojko Satchanski i Mariana Kukusheva Споразумение за прилагане на добри търговски практики Прочети повече...
"Пазарът на бързооборотни стоки в търсене на..." Прочети повече...

bgРЕГИСТЪР
на фирмите, произвеждащи хляб и брашно по УС „България“ за периода 20.04.2018 г. – 20.04.2019 г.
Изтегли от ТУК

Издания

mail.pcexpert.bg

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

Галерия Дискусионен клуб

БУЛПЕК 2017 г. - Обзор : ТУК

Puratos

Lesaffre

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512