Актуално

„Хлябът от чисти ръце” – Национална кампания на браншовия съюз в подкрепа на легалния бизнес в партньорство с МЗХ, БАБХ и МФ

Намаляването на ДДС-то върху хляба е възможно да се сведе до 5%

Намаляването на ДДС-то върху хляба е възможно да се сведе до 5%. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Според нея е необяснимо как държави като Румъния и Гърция, намиращи се в постоянен бюджетен дефицит, обмислят още по-голяма диференциация на данъка върху хляба. „В повечето европейски държави има няколко вида диференцирани ДСД такси, но най-ниска е ставката на хляба“, уточни Кукушева.

Тя каза още, че диференцираната ДДС ставка дава възможност за икономически растеж в подкрепа на държавната политика за развиване на икономиката и все по-високи доходи на работещите. „Идеята е не да има регулация в отношенията с търговските вериги. Въпросът е българският потребител, от една страна, да знае кой формира цената на хляба, а от друг страна, ние сме длъжни да защитим и работните места, както и бранша, който представляваме. Не трябва да анатемосваме хлебопроизводителите, че те са тези, които спекулират на пазара. Нека кажем една истина и да потърсим решение“, коментира Мариана Кукушева. Тя добави, че промяната на цените е дълъг процес, който не се случва едновременно с всеки бизнес оператор. „До този момент никога не е имало такъв сериозен тренд с растеж нагоре и за суровина, и за енергийни източници, и за газа и петрола“, поясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Източник: focus-news.netПроекти

Bojko Satchanski i Mariana Kukusheva Споразумение за прилагане на добри търговски практики Прочети повече...
"Пазарът на бързооборотни стоки в търсене на..." Прочети повече...

bgРЕГИСТЪР
на фирмите произвеждащи хляб и брашно по Утвърден страндарт „ България“ за 2019 година.
Изтегли от ТУК

Издания

mail.pcexpert.bg

ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

Дискусия за здравословното детско и ученическо хранене


-------------------------------------------------

Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя

Галерия Дискусионен клуб

25 години Булпек

Галерия Булпек 2018

Puratos

Lesaffre

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512

adevertisement message 512